divendres, 22 de maig del 2015

Perla 19. Josep Miralles vs. Axel Ornstein

Rilton Cup, 1978. Defensa Francesa, sistema Tarrasch.


Vegeu la partida a pantalla complerta

Una perla seleccionada i comentada per Josep Miralles.


< Perla 18  Marcel Ubach vs. Víctor Vehí
Índex Azer Mirzoev vs. Alexandre Bofill  Perla 20 >




2 comentaris:

  1. Sobre Jaan Eslon, esmentat als comentaris de la partida

    Jaan Eslon (Falköping, 1952 - Espanya, 2000) va ser un Mestre Internacional d'escacs suec.

    Nascut a Suècia però d'una família d'origen estonià, va passar part de la seva vida escaquística a Espanya (on hi va residir des de 1982 fins a la seva mort), sent el primer guanyador del Torneo Internacional de Ajedrez Ciudad de Linares el 1978.

    Amb vint anys va conèixer a Jan Timman i el relat de les seves experiències el motivà per a convertir la seva afició als escacs en professió. Va abandonar els seus estudis i va passar tres anys participant en diversos tornejos, alhora que descansava a Suècia per temporades treballant per pagar-se els viatges. El seu primer torneig de cert nivell el va ser el Torneig de Ca'n Picafort i va quedar segon. Des de llavors viatjava a Espanya tant com podia i seguia jugant, fins que va guanyar el Torneig de Linares.

    El seu joc es caracteritzava per una sòlida formació acadèmica apresa de manera autodidacta. Destacava jugant amb negres, on aprofitava qualsevol petit error del rival per obtenir avantatge. Solvent en la majoria de les obertures, era molt precís en els finals de peces menors.
    (Extracte de la Viquipèdia)

    ResponElimina
  2. Muy bella la partida. Muy bonito el viaje del peón "a".

    ResponElimina